CURRENT LOCALE sv-se

1
Varukorg
2
Dina uppgifter
3
Bekräftelse
4,7 ur 8000 recensioner
4,7 ur 8000 recensioner
 • LEVERANSER INOM TVÅ TILL FEM ARBETSDAGAR!
 • BESTÄLLER DU INFÖR 21:30? DÅ SKICKAR VI SAMMA DAG!
 • 100 DAGARS ÖPPET KÖP!
 • BESTÄLL SMIDIGT OCH BETALA TRYGGT, ÄVEN I EFTERSKOTT!
 • GRATIS FRAKT FRÅN 1750:- KR.
Håkgångjärn Svart med böj – 45 cm – Rustik spetsHakgångjärn – rustikHängslen och hakgångjärnGå hem

Håkgångjärn Svart med böj – 45 cm – Rustik spets

duimheng_bocht_zwart_rustiek_45cm
duimheng_bocht_zwart_rustiek_closeup_1
duimheng_bocht_zwart_rustiek_closeup_2
duimheng_bocht_zwart_rustiek_45cm
duimheng_bocht_zwart_rustiek_closeup_1
duimheng_bocht_zwart_rustiek_closeup_2
57,99 kr
46,39 kr exkl. Moms
Ej tillgänglig
Betala tryggt, enkelt och säkert
Efterskottsbetalning med Klarna också möjligt!

Varför väljer man Håkgångjärn Svart med böj – 45 cm – Rustik spets?

 • Håkgångjärnet har en rustik spetsdesign som ger en antik känsla och en charmig karaktär till din grind eller dörr. Böjen ger också en extra detalj och en extra touch av stil.
 • Wovar's Håkgångjärn är tillverkade av högkvalitativt stål och har en svart pulverlackerad yta för att skydda mot rost och korrosion.

  Håkgångjärn Svart med böj – 45 cm – Rustik spets

  Det här svarta hakgångjärnet med böj och rustik spets är 45 cm långt och tillverkat av svart pulverlackerat stål. Den svarta beläggningen gör att hakgångjärnen ser vackra ut. Den rustika spetsen skapar ett rustikt utseende. Du kan enkelt montera staketdörrar eller grindräcken med det här hakgångjärnet med böj. Böjningen gör att du kan montera gångjärnstapparna på stolpens baksida. Detta förhindrar att din dörr blåser igenom. Böjningen på det här hakgångjärnet gör att din dörr kan falla 4 cm inåt.

  De svarta hakgångjärnen med böj 45 cm har 3 monteringshål. Hålen har en diameter på 8 mm. Detta gör att våra låsbultar förzinkade M8 är lämpliga för att fästa Wovar hakgångjärnen. Utifrån dörrens tjocklek bestämmer du längden på vagnsbultarna. De här hakgångjärnen har ett öga på 16 mm. Montera därför dessa hakgångjärn med böj i kombination med våra svarta gångjärnstappar 16 mm.

  Observera: för hakgångjärn med ett 16 mm öga ska du använda M8-bultar och inte M6-bultar!

  Hur fäster jag hakgångjärn med böj på min dörr?

  Du kan montera Wovars svarta hakgångjärnen med böj med våra svarta vagnsbultar. Våra svarta vagnsbultar M8 x 60 mm används oftast för detta. Montera hakgångjärnen på samma sida som dörrens rotationsriktning. Öppnas dörren utåt? Montera då hakgångjärnen på dörrens utsida också. Om dörren öppnas inåt, montera i så fall hakgångjärnen på dörrens insida.

  Placera hakgångjärnet på rätt plats på dörren och markera skruvhålen med en penna. Använder du vagnskruvar? Då är det nödvändigt att förborra med vår 9 mm tjocka hårdträborr (ormbor). Efter borrningen skjuter du vagnskruvarna genom hålet. Vagnsbultarnas mutter kommer på samma sida som hakgångjärnen. Det innebär att det halvcirkelformade huvudet är på motsatt sida. Genom att knacka på vagnsbultarnas halvcirkelformade huvud med en gummiklubba kommer det fyrkantiga området under det halvcirkelformade huvudet att klämma fast i träet. Detta förhindrar att låsbulten vrider sig med muttern när den dras åt.

  Varje hakgångjärn har 1 fyrkantigt monteringshål. Vid det fyrkantiga hålet placerar du den svarta vagnsbulten med halvcirkelformigt huvud på samma sida som hakgångjärnet. Så att den fyrkantiga ytan under vagnsbultens halvcirkelformade huvud faller exakt in i det fyrkantiga hålet på hakgångjärnet. Detta garanterar en solid anslutning av hakgångjärnen.

  Hur många hakgångjärn behöver jag till min trädgårdsdörr?

  För dörrar eller grindar i din trädgård som är lägre än 120 cm rekommenderar Wovar att du använder 2 hakgångjärn med gångjärnstappar. För högre dörrar rekommenderas det att använda 3 hakgångjärn. Att använda 3 hakgångjärn minskar kraftigt risken för att din trädgårdsdörr ska skeva.

  57,99 kr
  46,39 kr exkl. Moms
  Ej tillgänglig
  Betala tryggt, enkelt och säkert
  Efterskottsbetalning med Klarna också möjligt!
  Premiummärket för alla dina skruvar, bultar och annan hårdvara
  Mer prisvärd än de flesta fysiska järnaffärer
  Snabb leverans i hela Europa
  Premiummärket för alla dina skruvar, bultar och annan hårdvara