CURRENT LOCALE sv-se

4,7 ur 8000 recensioner
  • Beställd idag, levererad inom 3-6 arbetsdagar
  • 100 DAGARS ÖPPET KÖP!
  • BESTÄLL SMIDIGT OCH BETALA TRYGGT, ÄVEN I EFTERSKOTT!
  • GRATIS FRAKT FRÅN 1750:- KR.

Populära produkter

Vagnsbultar

Wovar levererar förzinkade vagnsbultar, vagnsbultar i rostfritt stål, och i svart färg alltid kompletterade med mutter och brickor. Vagnsbultar kallas också träbultar. Varje vagnsbult från Wovar har en fyrkantig del under det halvrunda huvudet. Den biter sig fast i träet vilket gör att bulten inte snurrar när man vrider på muttern. Vagnsbultar används ofta för mycket starka trä-mot-trä konstruktioner. De mest sålda storlekar av vagnsbult är vagnbultar m8, vagnsbultar m10 och vagnsbultar m12. Snabb leverans inom 2 till 5 arbetsdagar!

Förzinkade vagnsbultar är superstarka och tillgängliga i längder uppemot hela 300 mm. Vagnsbultar i rostfritt stål är lite mjukare men de oxiderar inte. Välj vid hårda träslag med garvsyror som Ekträ och Garapaträ alltid rostfritt stål. De svarta vagnsbultarna är tillverkade av förzinkat stål och efter det utrustade med en så kallad “Delta Coating”. Detta ger extra skydd mot korrodering och ser mycket vackert ut. Kolla förutom våra vagnsbultar också in våra skivhuvudskruvar och fördröjningsskruvar.

Förzinkade Vagnsbultar

Förzinkade vagnsbultar av Wovar är superstarka och starkare än rostfria A2 vagnsbultar. Nackdelen är att vagnsbultarna kan börja oxidera något om zinklagret är skadad. Om ni monterar vagnsbultarna på korrekt sätt kommer zinklagret inte skadas och kommer vagnsbultarna inte heller börja oxidera. För tyngre träkonstruktioner rekommenderar Wovar dessa förzinkade vagnsbultar. Den understa delen av vagnsbulten är utrustad med en skruvgänga. Mängden på dessa skiljer sig åt, beroende på längd. Wovar levererar förzinkade vagnsbultar i tjocklekar som vagnsbultar M6, vagnsbultar M8, vagnsbultar M10 och vagnsbultar M12. Längderna varierar från 30 till 300 mm. 

Vagnsbultar i rostfritt stål

De rostfria vagnsbultar av Wovar oxiderar inte och är helt utrustade med en skruvgänga. Wovar är det enda företaget som levererar rostfria vagnsbultar komplett med bricka och mutter. Smidigt! Rostfria A2 vagnsbultar är inte lika starka som förzinkade vagnsbultar. Rostfritt A2 är den mest använda stålklassen. Detta är på grund av att denna stålkvalitet är lämplig i ett blött område och är resistent mot vanliga typer av kemikalier. Wovar har rostfria vangbultar från 45 till 120 mm långa och i tjocklekarna M8 och M10

Svarta Vagnsbultar

De svarta vagnsbultar från Wovar är mycket populära. Vagnsbultarna ser inte bara mycket vackra ut i er trädgård i kombination med våra svarta ledgångjärn, men de är också gjorda av superstark förzinkat stål och resistenta mot korrodering. Detta är på grund av den så kallade “Delta Coatingen” av mycket hög kvalitet. De svarta vagnsbultarna har gått igenom ett mycket intensivt saltspray-test. Precis som de gråa förzinkade vagnsbultarna är de svarta vagnsbultarna utrustade med med en skruvgänga vid änden. Wovar levererar svarta vagnsbultar i M8 x 30 - 90 mm.

Förutom vagnsbultar i förzinkat och rostfritt material hittar ni hos oss också svarta vagnsbultar i diverse storlekar. Wovar säljer vagnsbultar i tjocklekarna m8 och m10. Längderna som hör till de tjocklekarna varierar från 30 till 220 mm. Observera, förzinkade vagnsbultar är starkare än vagnsbultar av rostfritt stål. Hos rostfritt stål har ni fördelen att dessa inte oxiderar.
Hur bör jag montera vagnsbultar?

Det rundade huvudet av Wovar vagnsbultar ger ett mycket vackert utseende. Under detta huvudet finns en fyrkantig del. När vagnsbulten har förts igenom hålet, kan man ge ett slag på det avrundade huvudet. Använd en gummihammare så att ni inte skadar vagnsbulten. På grund av slaget biter den fyrkantiga delen under det halvrunda huvudet sig fast i träet. Detta gör att vagnsbulten inte snurrar när ni vrider fast muttern. Storleken på skiftnyckeln till en M8 mutter är 13 mm. M10 muttrar vrids fast med skiftnycklar med en storlek på 17 mm. 

Vagnsbultar av Wovar har en 4.6 kvalitet. På grund av detta har vagnsbultarna en dragkraft av 40 kg per kvadratmillimeter. De svarta vagnsbultarna av Wovar är utrustade med en så kallad “Delta Coating”. Det är en svart beläggning av mycket hög kvalitet som skyddar de svarta förzinkade vagnsbultarna mot korrodering. 

Välja rätt borrstorlek för vagnsbultar. 

M8 vagnsbultar måste bli placerade i hål som är borrade med en 9 mm tjock borr. Hos M10 vagnsbultar behöver ni använda en borr som är 11 mm tjock. Det 1 mm större borrhålet gör att vagnsbultarna glider enkelt in i borrhålet och ger vagnsbultarna inget utrymme att röra sig. Det är viktigt att ni använder borrar som har en hög koncentrisitet. Dessa hittar ni hos våra Wovar metall- och träborrar.

Wovar levererar vagnsbultar mot ett styckpris och i sets av 10 styck. Vi har även volymrabatter. Ni får till exempel mycket hög rabatt vid en beställning av 5 sets. Byggföretag och -firmor bör anmäla sig med ett affärskonto för att ta fördel av extra rabatter. 

Ska ni bygga ett däck på staketposter? De flesta kunder beställer då M8x120 mm förzinkade vagnsbultar. Dessa passar nämligen perfekt i kombination med 6x6 staketposter som ni monterar ihop med 4.5x7 cm bjälkar. Beställ då också rotduk direkt från vår webbshop hos Wovar. 

Vagnsbultar komplett med mutter och bricka


En stor fördel av Wovar vagnsbultar är att dessa levereras komplett med mutter och bricka! Något som gör att Wovar skiljer sig åt från resten. Vad har man för nytta av en vagnsbult utan mutter och bricka? Exakt, ingenting! Därför har vi på Wovar valt att leverera dessa gratis när ni beställer vagnsbultar hos oss. På så sätt hamnar ni aldrig i en obehaglig överraskning där ni saknar en del. Inte bara de förzinkade vagnsbultarna blir levererade med en mutter och en bricka. Men också de rostfria vagnsbultarna och de svarta vagnsbultarna! Om ni hellre vill använda låsmuttrar eller brickor i samband med vagnsbultarna bör ni dock beställa dessa själv. 

Förutom vagnsbultar levererar Wovar också slagproppar och rampluggar för att förankra trä i sten.