• Leveranser inom två till fem arbetsdagar!
  • 100 dagars öppet köp!
  • Beställ smidigt och betala tryggt!
  • Gratis frakt från 1650:- kr.
  • Leveranser inom två till fem arbetsdagar!

Dina valda filter

Sortera
Material
Tjocklek
Längd
Färg
Höjd
lager
Pris
tills

Rabattkanter i stål

Letar du efter rabattkanter? Rabattkanter är inte bara vackra utan också mycket hållbara. Med sådana kan du enkelt skapa en uppdelning av trädgården. Skilj till exempel rabatten eller grusgången från gräsmattan och ge den ett snyggt utseende. Du kan också montera rabattkanten i rätvinkliga vinklar eller kurvor. Detta beror på att materialet är flexibelt!

Hos Wovar kan du välja mellan det populära cortenstålet samt en förzinkad och svart variant. Cortenstål har en rostbrun färg och finns i olika storlekar. Den förzinkade versionen ger en ljusare kant och passar bra i trädgårdar med till exempel grå nyanser. Den svartklädda rabatten ger däremot din trädgård ett mer lantligt utseende. Med dessa variationer finns det ett lämpligt staket av stål för varje trädgård!

Förutom rabattkanterna kan du också välja rabattkanter i olika färger. Ta en titt på våra rabattkanter i plast.

5 produkter
Sortera på lagerstatus
1-5 av 5 produkter
Wovar Blogg
Alla senaste trender inom bygget!
Läs mer
Företagskonto

Mer och mer byggfirmor, trädgårdsmästare och snickerier upptäcker Wovar!

  1. Extra rabatter för de som behöver extra mycket!
  2. Direkt kontakt med en utbildad specialist
  3. Ett brett utbud av professionella produkter
Företagskonto

En träsgårdskant i stål har ett antal fördelar. Till exempel är kanterna mycket tåliga mot skillnader i temperatur och väder, och är de resistenta mot alla möjliga typer av nederbörd. Med en trädgårdskant i stål väljer ni alltså en hållbar produkt. Dessutom är kanterna enkla att placera och att koppla. På så sätt bildar de en fin helhet. Även flexibiliteten av kanterna gör dem multifunktionella. En slingrande trädgårdsstig eller en rund rabatt är inga problem! Till och med räta hörn är enkla att böja stålet i, med hjälp av en tegelsten. Så är kanterna lämpliga för graciösa trädgårdar med mycket runda former, men också för mycket moderna trädgårdar med mycket räta hörn!

Att placera trädgårdskanter av stål

Hur placerar jag till exempel trädgårdskanter av cortenstål? Här nere har vi visat i 5 enkla steg hur ni enkelt kan placera trädgårdskanter i eran trädgård. 

Steg 1. Bestäm var ni kommer att använda trädgårdskanterna och räkna ut antalet meter ni kommer att behöva. Tips: ni kan också skapa raka hörn genom att använda till exempel en sten eller träbit när ni böjer trädgårdskanten. (Se också bruksanvisningen som bild hos varje produkt) 

Steg 2. Gräv ett spår i marken där ni skulle vilja placera trädgårdskanten av cortenstål. Ni kan själv bestämma spårets djup, men vi rekommenderar ett djup på 130 mm för ett vackert slutresultat. 

Steg 3. Placera trädgårdskanterna i spåret och skjuv ihop dem. Fäst trädgårdskanterna i varandra genom att böja på fliken. 

Steg 4. Slå fast stiften i marken med en gummihammare. Använd ett vattenpass för att få trädgårdskanterna helt raka. Med pinnar av hårt träslag i tjocklek 6x6 cm kan ni göra högre trädgårdskanter ännu stadigare. 

Om ni vill kan ni korta ner trädgårdskanterna med en vinkelslip. 

Steg 5. Fyll på spåret med grus eller jord. Detta är beroende på vad ni använder trädgårdskanterna till. 

Visste ni att trädgårdskant också kallas för kantstål? Förutom att man bygger högre kanter med dem kan man också tillverka mycket vackra blomlådor av dem! 


Beställa trädgårdskanter. 

Beställ trädgårdskanter av cortenstål, galvaniserat stål eller till och med i svart för lägsta priset hos Wovar. Tack vare de smidiga monteringsdelar är det superenkelt att sätta ihop trädgårdskanterna från Wovar. Ta fördel av vår stora volymrabatt vid en beställning av 20 stycken! Byggföretag och trädgårdsmästare får fördelar som rabatt med ett företagskonto.