• Leveranser inom två till fem arbetsdagar!
  • 100 dagar retursrätt!
  • Betala i efterhand på ett tryggt sätt
  • Fraktkostnad EUR 14,95,- Gratis frakt från EUR 99,-
  • Leveranser inom två till fem arbetsdagar!
Förstahandsvalet för alla dina skruvar, bultar och järnvaror!
Billigare än järnvaruaffärer
Gratis leverans från EUR 99,-
Förstahandsvalet för alla dina skruvar, bultar och järnvaror!

De mest populära

Wovar Blogg
Alla senaste trender inom bygget!
Läs mer
Företagskonto

Mer och mer byggfirmor, trädgårdsmästare och snickerier upptäcker Wovar!

  1. Extra rabatter för de som behöver extra mycket!
  2. Direkt kontakt med en utbildad specialist
  3. Snabbleveranser möjliga i framtiden!
Företagskonto

Wovar Rabattkanter

Letar ni efter rabattkanter av cortenstål till er trädgård? Cortenstål är hållbar och rosttrög på grund av den speciella behandlingen, och har en mycket vacker och lyxig, rostig färg. Wovar levererar rabattkanter som är gjorda av cortenstål, men även rabattkanter gjorda av galvaniserat stål och i svart. Förutom skillnaderna i utseende är rabattkanterna av Wovar också flexibla. På grund av detta är rabattkanterna mycket lätta att böja vilket gör att ni kan skapa mycket vackra kurvor. Det är speciellt smidigt när man till exempel gör en slingrande trädgårdstig. Självklart kan ni också skapa helt raka kanter med våra trädgårdskanter av cortenstål.

Rabattkanterna av Wovar är multifunktionella. Ni kan använda dem till att gränsa av grus, bergkross och rabatter. Bortom det används rabattkanter mycket till blomlådor. De senaste åren ser vi också mer och mer trådnät inträngd mellan rabattkanterna . Detta gör att ni inte längre behöver klippa av gräskanterna, och så behåller ni skarpa linjer i gräset. 

Rabattkanter av cortenstål
De populäraste rabattkanterna är våra cortenstål rabattkanterna i storlek 106 x 16 x 0.15 cm (LxHxB), dessa är alltså 16 cm höga. De har inte bara ett mycket vackert rostigt utseende, men hos Wovar är de också superbilliga! Det är mycket enkelt att placera våra rabattkanterna . Nedan visar vi väldigt tydligt hur ni gör detta. Välj bland höjderna 16, 22 och 40 cm. 

Wovar rabattkanter


Rabattkanterna från Wovar levereras i tre olika sorter. Nämligen rabattkanter svart, rabattkanter av cortenstål och rabattkanter av galvaniserat stål. Ni kan enkelt skjuva ihop dem. Våra rabattkanter är 106 cm långa, 16 cm höga och 1.5 mm tjocka. Detta gör våra rabattkanter flexibla. På grund av det kan ni böja kanterna i många olika former och kurvor. 


Låta rabattkanter rosta snabbare
Det är möjligt att er cortenstål inte har rostat färdigt än när det levereras. Det kan ta upp till 6 veckor innan oxidationsprocessen har fullbordats. För att låta trädgårdskanterna rosta snabbare, kan ni använda nedanstående tips:
-    Avfetta cortenstålet med rengöringsmedel, då tar ni bort vaxlagret från cortenstålet. 
-    Lös upp tre stora matskedar salt i 10 liter varmt vatten. 
-    Häll stora mängder av saltupplösningen över cortenstålet med en växtspruta eller vattenkanna. 
-    Cortenstålet börjar få en mycket vacker orange färg inom några dagar. Istället för salt kan ni också använda en typ av syra. Till exempel vinäger. 

Att placera rabattkanter av stål 

Hur placerar jag till exempel rabattkanter av cortenstål? Här nere har vi visat i 5 enkla steg hur ni enkelt kan placera trädgårdskanter i eran trädgård. 

Steg 1. Bestäm var ni kommer att använda rabattkanter och räkna ut antalet meter ni kommer att behöva. Tips: ni kan också skapa raka hörn genom att använda till exempel en sten eller träbit när ni böjer trädgårdskanten. (Se också bruksanvisningen som bild hos varje produkt) 

Steg 2. Gräv ett spår i marken där ni skulle vilja placera trädgårdskanten av cortenstål. Ni kan själv bestämma spårets djup, men vi rekommenderar ett djup på 130 mm för ett vackert slutresultat. 

Steg 3. Placera rabattkanter i spåret och skjuv ihop dem. Fäst trädgårdskanterna i varandra genom att böja på fliken. 

Steg 4. Slå fast stiften i marken med en gummihammare. Använd ett vattenpass för att få trädgårdskanterna helt raka. Med pinnar av hårt träslag i tjocklek 6x6 cm kan ni göra högre trädgårdskanter ännu stadigare. 

Om ni vill kan ni korta ner rabattkanterna med en vinkelslip. 

Steg 5. Fyll på spåret med grus eller jord. Detta är beroende på vad ni använder trädgårdskanterna till. 

Visste ni att trädgårdskant också kallas för kantstål? Förutom att man bygger högre kanter med dem kan man också tillverka mycket vackra blomlådor av dem! 

Beställa rabattkanter. 

Beställ trädgårdskanter av cortenstål, galvaniserat stål eller till och med i svart för lägsta priset hos Wovar. Tack vare de smidiga monteringsdelar är det superenkelt att sätta ihop trädgårdskanterna från Wovar. Ta fördel av vår stora volymrabatt vid en beställning av 20 stycken! Byggföretag och trädgårdsmästare får fördelar som rabatt med ett företagskonto. 

Vanliga frågor


Hur placerar jag en rabattkant?

Det är mycket enkelt att placera en trädgårdskant. Bestäm först var ni vill placera trädgårdskanten, så att ni kan bestämma hur många ni behöver. Gräv på platsen där ni vill placera trädgårdskanterna ett spår i marken. Wovar’s trädgårdskanter har stift på 8 cm långa. För en optimal placering gräver ni ett ungefär 13 cm djupt spår. Ställ trädgårdskanterna nu i spåret och skjuv ihop dem. Detta kan ni göra genom att vända på fliken på änden av båda kanterna. Slå fast stiften ordentligt i marken med en gummihammare. Använd en vattenpass för att få trädgårdskanterna helt raka. Efteråt kan ni fylla på spåren med grus, sand eller jord.


Varför använda en trädgårdskant?

Trädgårdskanter är mycket populära för att de ger ett unikt och modernt utseende till er trädgård. Dessutom kan ni själv placera dem mycket lätt. Trädgårdskanterna är också mycket funktionella, därför att de är mycket bra på att hålla jord eller grus på sin plats. Detta ger ett mycket snyggt, städat och ordentligt utseende.

Använda vilken trädgårdskant? 

Hos Wovar kan ni beställa olika sorter trädgårdskanter. Vi säljer rostbruna cortenstål trädgårdskanter, trädgårdskanter av svart stål, men även förzinkade trädgårdskanter. Dessutom har vi flexibla trädgårdskanter, dessa kan ni till exempel använda hos en slingrande trädgårdstig. Kort sagt, trädgårdskanterna är hållbara, ger ett snyggt och välstädat utseende och håller gräs och grus på sin plats.