CURRENT LOCALE sv-se

1
Varukorg
2
Dina uppgifter
3
Bekräftelse
4,7 ur 8000 recensioner
4,7 ur 8000 recensioner
  • LEVERANSER INOM TVÅ TILL FEM ARBETSDAGAR!
  • Beställt före kl. 18:00, skickas idag
  • 100 DAGARS ÖPPET KÖP!
  • BESTÄLL SMIDIGT OCH BETALA TRYGGT, ÄVEN I EFTERSKOTT!
  • GRATIS FRAKT FRÅN 1750:- KR.
RabattkanterTrädgårdGå hem

Populära produkter

Rabattkanter

Rabattkanter

Letar du efter en rabbatkant eller markstål av cortenstål till din trädgård? Cortenstål är hållbart och rostfritt tack vare sin specialbehandling och har en mycket vacker och lyxig rostfärg. Wovar levererar kanter av cortenstål samt kanter av galvaniserat stål och i svart. Förutom skillnaderna i utseende är Wovar-kanter också flexibla. Detta gör att kanterna är mycket lätta att böja, vilket gör att du kan skapa mycket vackra kurvor. Detta är särskilt praktiskt när du till exempel skapar en slingrande trädgårdsväg. Naturligtvis kan du också göra helt raka kanter med våra markstål i cortenstål.

Wovar staketkanter är multifunktionella. Du kan använda dem för att kanta grus, krossad sten och rabatter. Dessutom används rabattkanter ofta för blomlådor. Under de senaste åren har vi också sett mer och mer nät som vävs in mellan kanterna. På så sätt slipper man trimma gräskanterna och håller skarpa linjer i gräset.

Rabattkanter av cortenstål

De mest populära kanterna är våra rabattkanter av cortenstål i storleken 106 x 16 x 0,15 cm (LxHxB), som är 16 cm höga. De har inte bara ett väldigt fint rostig utseende, de är också superbilliga hos Wovar! Det är väldigt enkelt att montera våra rabattkanter. Nedan visar vi dig mycket tydligt hur du gör det. Välj mellan höjderna 16, 22 och 40 cm.

Wovar kanter och markstål

Wovar kanter finns i tre olika varianter. Nämligen svarta kantlister (plast), kantlister i cortenstål och kantlister i galvaniserat stål. Du kan enkelt skjuta ihop dem. Våra markstål är 106 cm långa, 16 cm höga och 1,5 mm tjocka. Detta gör vår kantlist flexibel, så du kan böja kantlisten i många olika former och kurvor.
Kantsättning rostar snabbare

Ditt cortenstål kanske inte har rostat färdigt när det levereras. Det kan ta upp till 6 veckor innan oxidationsprocessen är klar. Använd tipsen nedan för att få din trädgårdskantning att rosta snabbare:
- Avfetta cortenstålet med diskmedel för att ta bort vaxskiktet från cortenstålet.
- Lös upp tre stora matskedar salt i 10 liter varmt vatten.
- Använd en växtspruta eller vattenkanna och häll stora mängder saltlösning över cortenstålet.
- Cortenstålet kommer att få en vacker orange färg inom några dagar. I stället för salt kan du också använda någon form av syra. Till exempel vinäger. Läs också vår blogg om att få det att rosta snabbare.

Placering av stålkanter

Hur placerar jag till exempel cortenstålkanter? Nedan har vi i 5 enkla steg visat hur du enkelt kan placera trädgårdskanter i din trädgård.

Steg 1. Bestäm dig för var du ska använda kanterna och beräkna hur många meter du behöver. Tips: Du kan också skapa räta vinklar genom att använda till exempel en sten eller en träbit när du böjer trädgårdskanten (se även bruksanvisningen som en bild med varje produkt).

Steg 2. Gräv ett spår i marken där du vill placera trädgårdskanten i cortenstål. Spårets djup är upp till dig, men vi rekommenderar ett djup på 130 mm för ett vackert slutresultat.

Steg 3. Placera trädgårdskanten i spåret och tryck ihop den. Fäst trädgårdskanten ihop genom att böja fliken.

Steg 4. Hamra ner pinnarna i marken med en gummiklubba. Använd ett vattenpass för att få trädgårdskanten helt rak. Med hårda träpålar som är 6x6 cm tjocka kan du göra högre trädgårdskanter ännu fastare.

Om du vill kan du korta av kanterna på rabatten med en vinkelslip.

Steg 5: Fyll upp rännan med grus eller jord. Detta beror på vad du använder trädgårdskanten till.

Visste du att trädgårdskanter även kallas kantstål och markstål? Förutom att bygga högre kanter med det kan du också använda det för att göra vackra blomlådor! 

Beställa rabattkanter. 

Beställ trädgårdskanter av cortenstål, galvaniserat stål eller till och med i svart för lägsta priset hos Wovar. Tack vare de smidiga monteringsdelar är det superenkelt att sätta ihop trädgårdskanterna från Wovar. Ta fördel av vår stora volymrabatt vid en beställning av 20 stycken! Byggföretag och trädgårdsmästare får fördelar som rabatt med ett företagskonto.

Hur placerar jag en rabattkant?

Det är mycket enkelt att placera en trädgårdskant. Bestäm först var du vill placera trädgårdskanten, så att du kan bestämma hur många du behöver. Gräv på platsen där du vill placera trädgårdskanterna ett spår i marken. Wovar’s trädgårdskanter har stift på 8 cm långa. För en optimal placering gräver du ett ungefär 13 cm djupt spår. Ställ trädgårdskanterna nu i spåret och skjuv ihop dem. Detta kan du göra genom att vända på fliken på änden av båda kanterna. Slå fast stiften ordentligt i marken med en gummihammare. Använd en vattenpass för att få trädgårdskanterna helt raka. Efteråt kan du fylla på spåren med grus, sand eller jord.

Varför använda en trädgårdskant?

Trädgårdskanter är mycket populära för att de ger ett unikt och modernt utseende till din trädgård. Dessutom kan du själv placera dem mycket lätt. Trädgårdskanterna är också mycket funktionella, därför att de är mycket bra på att hålla jord eller grus på sin plats. Detta ger ett mycket snyggt, städat och ordentligt utseende.

Vilka markstål eller kanter ska jag använda?

Hos Wovar kan du beställa olika sorter trädgårdskanter. Vi säljer rostbruna cortenstål trädgårdskanter, trädgårdskanter av svart stål, men även förzinkade trädgårdskanter. Dessutom har vi flexibla trädgårdskanter, dessa kan du till exempel använda hos en slingrande trädgårdstig. Kort sagt, trädgårdskanterna är hållbara, ger ett snyggt och välstädat utseende och håller gräs och grus på sin plats.