CURRENT LOCALE sv-se

4,7 ur 8000 recensioner
  • Beställd idag, levererad inom 3-6 arbetsdagar
  • 100 DAGARS ÖPPET KÖP!
  • BESTÄLL SMIDIGT OCH BETALA TRYGGT, ÄVEN I EFTERSKOTT!
  • GRATIS FRAKT FRÅN 1750:- KR.

Vanliga frågor och svar

Hyllstöd

Letar du efter metallstöd för att göra en bokhylla? Vi har järnhyllestöd till salu i olika storlekar. Välj mellan svart, matt svart, vit eller galvaniserad. Wovar hyllstöd är tillverkade av starkt galvaniserat stål och har en hög bärighet. Wovar hyllstöd kallas även för tunga hyllhållare. Välj våra svarta hyllstöd för att skapa lantlig atmosfär i ditt vardagsrum. För ett modernt utseende, välj de blå galvaniserade hyllstödet. Wovar levererar hyllstöd i storlekarna 20 x 30 cm, 25 x 40 cm och 33 x 50 cm.

Kommer du att lägga böcker på dina hyllor med hyllstöd? Håll i så fall ett mellanliggande avstånd på högst 40 cm och en trätjocklek på minst 30 mm. Ställningplankor är väldigt populära, de är oftast 19 cm breda. Läg då 2 bitar bredvid varandra för en fin bredd för böcker eller arkivmappar. Du kan också använda hyllstöd för att skapa förvaringsutrymme i ditt förråd eller kök.

Varje Wovar hyllhållare har 6 monteringshål och lämplig för universellt bruk. Du monterar den kortaste sidan av hyllstödet på din vägg med våra pozidrive skruvar 5 x 50 mm. För att fästa skruvarna ordentligt i väggen, använd en nylonplugg 8 x 40 mm. Borra ett 50 mm djupt hål i stenen. Fyll hålen med pluggarna och skruva fast hyllstödet.

Monteringshålen på hyllhållarnas långsida har en diameter på 7 mm. Du skruvar helt enkelt på hyllorna med våra 4,0 mm tjocka pozidrive skruvar galvaniserade. Beroende på planktjockleken bestämmer du skruvens längd. Huvudet på våra pozidrive skruvar är tillräckligt brett för att spänna dina plankor ordentligt. Pozidrive skruvar från Wovar ansluter fint till hyllstödet och skapar en snygg finish.

Bredden på hyllhållarna är cirka 30 mm. Det rekommenderas att placera hyllstöd max 60 cm frånv varandra. På så sätt bibehålls en hög bärförmåga

Industriella hyllhållare

Denna typ av hyllstöd utmärker sig särskilt genom sitt utseende från vanliga hyllstöd. Industriella hyllstöd är mycket populära på grund av sin stil. Dessa hyllhållare har en mattsvart premiumbeläggning, vilket gör dem lämpliga för extrema (väder) förhållanden. Detta gör dem mycket lämpliga för utomhusbruk. En lust för ögat. De kommer även med allt tillhörande monteringsmaterial, så att du kan komma igång direkt och enkelt montera ditt hyllstöd industriellt. 

Svarta hyllstöd stöder tung last

De svarta metallhyllorna är nästan identiska med de galvaniserade hyllstöden. Skillnaden är att de svarta hyllstöden har en högkvalitativ pulverlackering och svart toppskikt. Pulverlackeringen tränger djupt in i zinkarbetet och säkerställer god vidhäftning och högt skydd mot rost och korrosion. De svarta toppskiktet har hög slitstyrka och ger en elegant glans.

Monteringshålen är detsamma som hålen på de galvaniserade hyllstöden. Använd svarta skruvar 5 x 50 mm för att fästa svarta hyllstöd på väggen. Du väljer galvaniserade skruvar svartgalvaniserat 4 mm tjocka för att skruva fast plankorna.

Hyllstöd metallvitt

Vita metallhyllor har en vit beläggning. Denna beläggning skyddar stålet väl mot rost, vilket gör det lämpligt för både inomhus och utomhus installation. Liksom de galvaniserade hyllstöden har detta hyllstöd 6 skruvhål. Även installationen görs på samma sätt. För en vacker finnish rekommenderas att beställa våra vita träcklock. Du trycker helt enkelt in detta i pozidrivehuvudet. En lite droppe lim ser till att locket inte lossnar. 

Förutom svarta hyllstöd, levererar Wovar även hyllstöd i kraftigt galvaniserat stål. Planerar ni på att starta ett nytt DIY projekt snart? Ta då också en titt på våra vagnbultar, gängade bultar eller trallskruvar.

Beställ du universella tunga hyllhållarna från Wovar. Bygg och bygg företag får ytterligare förmåner som rabatter med ett företagskonto.