CURRENT LOCALE sv-se

1
Varukorg
2
Dina uppgifter
3
Bekräftelse
4,7 ur 8000 recensioner
4,7 ur 8000 recensioner
  • LEVERANSER INOM TVÅ TILL FEM ARBETSDAGAR!
  • Beställt före kl. 18:00, skickas idag
  • 100 DAGARS ÖPPET KÖP!
  • BESTÄLL SMIDIGT OCH BETALA TRYGGT, ÄVEN I EFTERSKOTT!
  • GRATIS FRAKT FRÅN 1750:- KR.
Hängslen och hakgångjärnGrind- och staketbeslagGå hem

Populära produkter

Vanliga frågor och svar

Hängslen och hakgångjärn

Hängslen och hakgångjärn 

Vill du hänga en trädgårdsdörr på galvaniserade eller rostfria hakgångjärn? Eller vill du till exempel göra en grind med svartmålade hakgångjärn? Vi har ett brett sortiment av moderna och rustik hakgångjärn och gångjärnstappar till salu. Välj mellan galvaniserat, rostfritt stål eller svart och mellan raka, med förskjutning eller med böj. Hakgångjärn kallas också för grindgångjärn, gångjärnskrokar, långa gångjärn och staketgångjärn. Wovars gångjärn monteras enkelt med vagnsbultar eller franska träskruvar. Beställ moderna eller dekorativa hakgångjärn och gångsjärnstappar med snabbleverans till Sverige, Finland och Danmark. Välj mellan gråförzinkade hakgångjärn med förskjutning, raka eller böjda. Eller upptäck vårt moderna sortiment med svarta gångjärnstappar. Alla hakgångjärn som vi erbjuder faller under trädgårdsbeslag och är därför lämpliga för utomhusbruk. Gångjärnen har alla en högkvalitativ skyddsbeläggning. Detta skyddar dem mot korrosion, rost och oxidation. 

Hakgångjärn för 16 mm gångjärnstappar är mest sålda

Hakgångsjärnstappar för 16 mm tjocka gångjärnstappar (mest sålda) har alla 1 fyrkantigt monteringshål och ett antal runda monteringshål. De runda monteringshålen har en diameter på 8,3 mm. Detta gör våra M8 vagnsbultar och M8 franska träskruvar lämpliga för montering av fästena. Vagnsbultar har en fyrkantig sektion under det halvcirkelformade huvudet. Denna fyrkantiga sektion passar exakt i det fyrkantiga monteringshålet på hakgångjärnen för D16-plåttummar.

Lätta hakgångjärn 10 mm

Våra hakgångjärn för 10 mm gångjärnstappar har inget fyrkantigt hål. De runda monteringshålen är också mindre. Du kan enkelt fästa dessa hakgångjärnen med våra 4 mm tjocka trädgårdsskruvar.

Wovar levererar ungefär 3 olika typer av gångjärn. Dessa är raka gångjärn, gångjärn med förskjutning och gångjärn med böj. För att hjälpa dig att göra rätt val av vilket gångjärn som passar dina behov listar vi skillnaderna för dig.

Hakgångjärn raka

Wovar levererar raka hakgångjärn i blåförzinkat, varmförzinkat och svart passiverat stål. Raka gångjärn gör att din dörr kan falla något utanför dörrkarmen. Gångjärnen kommer på samma sida av gångjärnstapparna. Med raka gångjärn är dörrens rotationsriktning alltid på samma sida som plåttummarna. Din dörr eller grind faller något utanför dörrkarmen eftersom tummen på plåttummarna sticker ut ca 20 mm.  

Hakgångjärn med förskjutning 

Du väljer själv hur din dörr ska falla exakt in i dörrkarmen: din dörr faller därför i linje med baksidan av ditt gångjärn. Detta beror på att hakgångjärn med en förskjutning på 20 mm faller inåt. Som ett resultat passar din dörr eller trädgårdsgrind exakt i din dörrkarm. Dessa hakgångjärn med förskjutning är också de mest populära.

Wovar levererar hakgångjärn med förskjutning i galvaniserat stål, svart med spets och svart med rustik spets. Plåttummarna är på samma sida som hakgångjärnen. Som med raka hakgångjärn är rotationsriktningen på samma sida som hakgångjärnen är fästa.

Hakgångjärn med böj

Wovar levererar böjda grindgångjärn i två olika typer. Nämligen i blå galvaniserad och svart passiverad med rustik spets. Den rustika punkten ger ett vackert stilfullt utseende Böjet på dessa gångjärn gör det möjligt att montera gångjärnstappar på baksidan av stolpen. Detta hindrar din dörr från att blåsa igenom. Genom att använda ett gångjärn med böj kommer din dörr att falla inåt med 4 cm. Hålen har en diameter på 8 mm. Detta gör våra M8 vagnsbultar lämpliga för montering av gångjärn.

Hur monterar jag hakgångjärn på min dörr eller grind?

Att installera hakgångjärnen är ganska enkelt. Per gångjärn anges hur många monteringshål den har. För att fästa hakgångjärn, används M8 vagnsbultar eller trägängade bultar (franska träskruvar). Varje handtag har 1 fyrkantigt monteringshål. Det är avsett för en vagnsbult M8. Den fyrkantiga delen under det halvcirkelformade huvudet på Wovar-vagnsbultarna passar precis därinne. Du kan också välja att använda M8 trägängade bultar för att säkra de andra hålen. När du använder trägängade bultar måste du förborra med en 6 mm tjock hårdträborr (ormborrar). Obs: Borra inte hela vägen genom dörren när gångjärnen monteras med träskruvar. Vid montering av konsoler med vagnbultar borrar man helt igenom dörren. Använd en 9 mm hårdträborr för detta.

Hakgångjärn till luckor och skåpdörrar

Wovar levererar hakgångjärn för fönsterluckor och flera tillämpningar såsom skåpdörrar. Dessa svarta hakgångjärn är smalare och passar för gångjärnstappar och -pinnor med en diameter på 10 mm. Dessa gångjärn finns endast i rak modell. Vad gäller spetsen så kan du välja hakgångjärn med spets, rustik spets eller halvmåne.

Ledgångjärn

Den största skillnaden mellan hakgångjärn och ledgångjärn är att de förstnämnda består av en helhet. Med hakgångjärn är det nödvändigt att beställa tapparna separat. Detta är inte nödvändigt för ledgångjärn (också kallat för T-gångjärn). Ledgångjärn lämpar sig för lätta dörrar och grindar. Till skillnad från andra hakgångjärn monteras ledgångjärnen ofta med spånskiveskruvar. Wovar levererar tvärstänger i många olika former och storlekar. Välj till exempel våra blå galvaniserade ledgångjärn för ett modernt utseende. Eller skapa en rustik känsla och välj våra svarta ledgångjärn.

Köpa grind- och staketgångjärn

Beställ matchande gångjärnstappar, vagnsbultar, skruvar och trägängade bultar tillsammans med dina gångjärnskrokar. Miljöföretag och byggföretag, t.ex. hantverkare, byggföretag och landskapsarkitekter, får extra fördelar som rabatter med ett företagskonto hos Wovar. Är dessa hakgångjärnen inte riktigt vad du letar efter? Se hela vårt sortiment av grind- och staketbeslag här. Använd våra högkvalitativa stolpfötter för att sätta upp ditt staket eller din trädgårdsgrind.