• Leveranser inom två till fem arbetsdagar!
  • 100 dagar retursrätt!
  • Betala i efterhand på ett tryggt sätt
  • Fraktkostnad EUR 14,95,- Gratis frakt från EUR 99,-
  • Leveranser inom två till fem arbetsdagar!

Era valda filter

Sortera

Materiaal

Lengte

pris

tills

Flex Fence Roterbara Lameller

1-3 av 3 produkter

Letar ni efter roterbara persienner till er trädgård?

Wovar levererar Flex Fence rostfria roterbara persienner i olika mått: 95 cm, 165 cm och 220 cm lång. Med de roterbara persiennerna kan ni på ett enkelt sätt skapa er egen roterbara skärmvägg, roterbara tak eller er egen roterbara skiljevägg. Rälsen är gjorda i rostfritt stål, vilket gör att de inte rostar. Mycket vackert till ert tak, veranda eller vid sidan av trädgården. De 220 cm långa roterbara persiennerna är unika i sin sort och finns bara att köpa hos Wovar. 

Hur monterar jag lamellerna?

Ni monterar enkelt ihop tryckimpregnerad furu eller mjukhyvlade plankor och på nolltid har ni skapat er egen roterbara skiljevägg. För den finaste monteringen bör ni välja plankor mellan 1.6 och 1.8 cm tjock och 14.5 cm bred. Vill ni sitta ur vinden och skärma av solstrålarna? Då stänger ni persiennerna. Vill ni hellre sitta i solen och njuta av en liten bris? Då vrider ni bara persiennerna öppen. 

Beställ era roterbara persienner ur vårt egna lager på Wovar och ta emot dem inom 5 arbetsdagar. En fjärde variant som är 50 cm lång är på väg, vi förväntar att ta emot den halvvägs juli. 

Wovar Flex Fence roterbara Persienner

Alla sets av Flex Fence levererar inklusive skruvar för att fästa rälsen med på en (trä) stolpe. För att fästa plankorna rekommenderar vi att också beställa förzinkade skruvar i storlek 3.0  x 16 mm. Dessa har rätt längd, så att de inte penetrerar plankorna. Ni hittar dem i vårt sortiment av helgängade skruvar. Använder ni plankor av ett hårt träslag? Se då till att ni förborrar med en borr till hårt träslag med en tjocklek på 2 mm. Dessa hittar ni i vårt sortiment borrar till hårt träslag. 

 

Vilka plankor ska man välja för roterbara persienner?

Vi rekommenderar att använda plankor som är mellan 1.6 och 1.8 cm i tjocklek. Den mest idealiska bredden på plankan är 14.5 cm, på så sätt får ni inga problem när ni roterar plankorna. Längden på plankorna bestämmer ni såklart själv och beror på vilket område ni vill utrusta med roterbara persienner. Kom då ihåg att plankorna får vara maximalt 180 cm långa. Det skiljer sig åt från system till system hur många plankor ni behöver. Väljer ni den 95 cm långa varianten? Då behöver ni 8 plankor. Hos den 165 cm långa varianten använder ni 14 plankor. Placera plankorna inte för tätt mot de 10 cm breda behållarna. Då ger ni träet utrymme att faktiskt fungera och rotera. 

Vill ni montera roterbara persienner över ett större område? Se då till att ni monterar ett andra system. Montera då i mitten en till stolpe, för att fästa rälsen på båda sidor av stolpen. På så sätt har ni möjlighet att bygga i större områden. 

Antal produkter

Wovar Blogg

Alla senaste trender inom bygget!

Läs mer

Företagskonto

Mer och mer byggfirmor, trädgårdsmästare och snickerier upptäcker Wovar!

  1. Extra rabatter för de som behöver extra mycket!
  2. Direkt kontakt med en utbildad specialist
  3. Snabbleveranser möjliga i framtiden!
Företagskonto

Roterbara persienner i rostfritt stål. 

Behållarna till persiennerna är tillverkade av rostfritt stål, vilket alltså gör att de inte rostar. Detta betyder däremot inte att ni inte behöver bry er om dem. För att behandla rostfritt stål på bästa sätt, rekommenderar vi att torka av rälsen varje halvår med en fuktig trasa. Detta rekommenderas främst i kustområden, där saltpartiklar kan fästa sig på rälsen. 

Video: Flex Fence Draaibare lamellen geleiders monteren

 


Att montera Flex Fence lodrätt eller vågrätt

Det är möjligt att placera de roterbara persiennerna till er trädgård horisontellt och vertikalt. Det beror på vad ni föredrar. Kom ihåg att längden förblir likadan och vi rekommenderar att använda plankor som är maximalt 180 cm långa. Ni bestämmer alltså själv om ni vill ha era persienner horisontellt eller vertikalt. Om ni väljer att montera dem vertikalt, kom då ihåg att ni monterar en planka på över- och undersidan, som ni kan fästa rälsen på. 

Beställa roterbara skärmväggar. 

Välj mellan olika storlekar på Flex Fence roterbara skärmväggar från Wovar. Vi levererar ur eget lager, vilket innebär leverans inom 2 till 5 arbetsdagar i hela Sverige. Har ni ett byggföretag eller en byggfirma, eller är ni trädgårdsmästare eller möbelsnickare? Anmäl er då med ett företagskonto för att ta fördel av en fast företagsrabatt.