CURRENT LOCALE sv-se

1
Varukorg
2
Dina uppgifter
3
Bekräftelse
4,7 ur 8000 recensioner
4,7 ur 8000 recensioner
  • LEVERANSER INOM TVÅ TILL FEM ARBETSDAGAR!
  • Beställt före kl. 18:00, skickas idag
  • 100 DAGARS ÖPPET KÖP!
  • BESTÄLL SMIDIGT OCH BETALA TRYGGT, ÄVEN I EFTERSKOTT!
  • GRATIS FRAKT FRÅN 1750:- KR.
Flex Fence Roterbara LamellerTrädgårdGå hem

Populaire producten

Veelgestelde vragen

Flex Fence Roterbara Lameller

Letar du efter ett system för att skapa roterande lameller trädgården? Wovar levererar det praktiska solskyddssystemet Flex Fence met vridbara lameller i rostfritt stål i olika längder: 50 cm, 95 cm och 165 cm. Med det här systemet kan du lägga till ett system på en veranda, pergola eller ett skärmtak för att släppa igenom luft och ljus eller skapa en verklig barriär. Skenorna är tillverkade av rostfritt stål, så de är inte känsliga för rost.

Montera dem enkelt med hjälp av plankor av t.ex. autoklavimpregnerad furu eller släthyvlat lövträ och skapa din svängbara skiljevägg på nolltid. För bästa resultat behöver du plankor som är cirka 1,6-1,8 cm tjocka och 14,5 cm breda. Vill du skydda dig från vinden eller blockera solens strålar? Stäng bara lamellerna. Vill du hellre njuta av solen eller vinden i stället? Öppna den och det är klart!

Alla Flex Fence-satser levereras med skruvar för att fästa skenorna på en bärare. För att fästa plankorna på skenorna rekommenderar vi att du beställer 3,0 x 16 mm galvaniserade skruvar. Dessa har exakt den längd du behöver så att de inte sticker ut på andra sidan skenorna. Du hittar dem i vårt sortiment av träskruvar. Använder ni lövträsladdar? Se till att du förborrar plankorna med en 2 mm träborr. Du hittar den i vårt sortiment av träborrar.

Vilka plankor ska du välja?

Vi rekommenderar att du köper plankor med en tjocklek på 1,6-1,8 cm. Den bästa bredden är 14,5 cm, så att du alltid kan vrida dem korrekt. Längden på plankorna är naturligtvis upp till dig och beror på det område där du vill installera de vridbara lamellerna. Tänk på att den maximala längden som rekommenderas är 180 cm. Antalet plankor du behöver varierar beroende på systemet. Vill du välja den 95 cm långa versionen? Du behöver 8 axlar. För 165 cm-versionen behöver du 14 plankor i stället. Lägg inte plankorna för hårt på 10 cm-stöden. Detta ger träet lite utrymme att expandera.

Vill du montera det svängbara lamellsystemet på en längre sträcka? Det är bättre att kombinera två system i det här fallet. Sätt en annan bärare i mitten så att du kan sammanfoga två skenor och få optimal stabilitet. 

Wovar Flex Fence roterbara Persienner

Alla sets av Flex Fence levererar inklusive skruvar för att fästa rälsen med på en (trä) stolpe. För att fästa plankorna rekommenderar vi att också beställa förzinkade skruvar i storlek 3.0  x 16 mm. Dessa har rätt längd, så att de inte penetrerar plankorna. Du hittar dem i vårt sortiment av helgängade skruvar. Använder du plankor av ett hårt träslag? Se då till att du förborrar med en borr till hårt träslag med en tjocklek på 2 mm. Dessa hittar du i vårt sortiment borrar till hårt träslag. 

Vilka plankor ska man välja för roterbara persienner?

Vi rekommenderar att använda plankor som är mellan 1.6 och 1.8 cm i tjocklek. Den mest idealiska bredden på plankan är 14.5 cm, på så sätt får du inga problem när du roterar plankorna. Längden på plankorna bestämmer du såklart själv och beror på vilket område du vill utrusta med roterbara persienner. Kom då ihåg att plankorna får vara maximalt 180 cm långa. Det skiljer sig åt från system till system hur många plankor du behöver. Väljer du den 95 cm långa varianten? Då behöver du 8 plankor. Hos den 165 cm långa varianten använder du 14 plankor. Placera plankorna inte för tätt mot de 10 cm breda behållarna. Då ger du träet utrymme att faktiskt fungera och rotera. 

Vill du montera roterbara persienner över ett större område? Se då till att du monterar ett andra system. Montera då i mitten en till stolpe, för att fästa rälsen på båda sidor av stolpen. På så sätt har du möjlighet att bygga i större områden. 

Roterbara persienner i rostfritt stål. 

Behållarna till lamellerna är tillverkade av rostfritt stål, vilket alltså gör att de inte rostar. Detta betyder däremot inte att du inte behöver bry dig om dem. För att behandla rostfritt stål på bästa sätt, rekommenderar vi att torka av rälsen varje halvår med en fuktig trasa. Detta rekommenderas främst i kustområden, där saltpartiklar kan fästa sig på rälsen. 

Att montera Flex Fence lodrätt eller vågrätt

Det är möjligt att placera de roterbara persiennerna till dig trädgård horisontellt och vertikalt. Det beror på vad du föredrar. Kom ihåg att längden förblir likadan och vi rekommenderar att använda plankor som är maximalt 180 cm långa. Du bestämmer alltså själv om du vill ha dina persienner horisontellt eller vertikalt. Om du väljer att montera dem vertikalt, kom då ihåg att du monterar en planka på över- och undersidan, som du kan fästa rälsen på. 

I videon nedan kan du se hur du monterar ett Flex Fence-staket.

Beställa Flex Fence roterbara lameller 

Välj mellan olika storlekar på Flex Fence roterbara skärmväggar från Wovar. Vi levererar ur eget lager, vilket innebär leverans inom 2 till 5 arbetsdagar i hela Sverige. Har du ett byggföretag eller en byggfirma, eller är du trädgårdsmästare eller möbelsnickare? Anmäl dig då med ett företagskonto för att ta fördel av en fast företagsrabatt.