CURRENT LOCALE sv-se

4,7 ur 8000 recensioner
 • Beställd idag, levererad inom 3-6 arbetsdagar
 • 100 DAGARS ÖPPET KÖP!
 • BESTÄLL SMIDIGT OCH BETALA TRYGGT, ÄVEN I EFTERSKOTT!
 • GRATIS FRAKT FRÅN 1750:- KR.
Hakgångjärn förzinkat - 45 cm - med böjHakgångjärn med böj Hängslen och hakgångjärn

Hakgångjärn förzinkat - 45 cm - med böj

duimhengen_bocht_verzinkt_halvemaan_45cm
duimhengen_bocht_verzinkt_halvemaan_closeup_1
duimhengen_bocht_verzinkt_halvemaan_closeup_3
duimhengen_bocht_verzinkt_halvemaan_closeup_4
duimhengen_bocht_verzinkt_halvemaan_45cm
duimhengen_bocht_verzinkt_halvemaan_closeup_1
duimhengen_bocht_verzinkt_halvemaan_closeup_3+1
64,99 kr
51,99 kr exkl. Moms
Ej tillgänglig
Betala tryggt, enkelt och säkert
Efterskottsbetalning med Klarna också möjligt!

Varför väljer man Hakgångjärn förzinkat - 45 cm - med böj?

 • Superstarkt gångjärn tack vare galvaniserat stål
 • Skyddad mot flugrost

  Hakgångjärn förzinkat - 45 cm - med böj

  Detta hakgångjärn med böj 45 cm är tillverkad av starkt galvaniserat stål. Eftersom hakgångjärnen är blåpassiverade har de ett vackert utseende. Hakgångjärn med böj kallas även för böjsgångjärn. Med de här hakgångjärn med böj kan du enkelt montera staketdörrar eller grindräcken. Böjen gör det möjligt att montera plåttummarna på stolpens baksida. Detta förhindrar att din dörr blåser igenom.

  Böjen på detta grindgångjärn gör att din dörr kan falla 4 cm inåt. Hakgångjärn med böj 45 cm har 3 monteringshål. Hålen har en diameter på 8 mm. Detta gör att våra låsbultar förzinkade M8 är lämpliga för att fästa Wovar hakgångjärn. Utifrån dörrens tjocklek bestämmer du längden på låsbultarna. Dessa grindgångjärn har ett öga på 16 mm. Montera därför dessa grindgångjärn med böj i kombination med våra förzinkade 16 mm gångjärnstappar.

  Med vilka bultar ska jag montera dessa grindgångjärn?

  Du kan montera Wovars hakgångjärn med trägängade bultar (fransk träskruvar) eller vagnsbultar. Med en dörrtjocklek inklusive hakgångjärn på 35 mm räcker det med våra träskruvar M8x30 mm. För tjockare dörrar rekommenderar vi att hakgångjärn fästs med våra förzinkade vagnsbultar. Är dörrens tjocklek cirka 40 mm? Använd då våra förzinkade vagnsbultar M8x50 mm. Vid en dörrtjocklek på 50 mm använder du våra galvaniserade vagnbultar M8x60.

  Observera: för bågar med ett 16 mm öga ska du använda M8-bultar och inte M6-bultar!

  Hur fäster jag böjda grindgångjärn på min dörr?

  Montera hakgångjärn på utsidan av dörren. Placera hakgångjärn på rätt plats på dörren och markera skruvhålen med en penna. Använder du vagnskruvar? Då är det nödvändigt att förborra med vår 9 mm tjocka hårdträborr (ormborrar). Efter borrningen skjuter du vagnskruvarna genom hålet. Låsbultarnas halvcirkelformade huvud sitter på insidan av dörren. Genom att knacka på vagnsbultarnas huvud med en gummihammare kläms vagnsbultarnas fyrkantiga del fast i träet under det halvcirkelformade huvudet. Detta förhindrar att låsbulten vrider sig med dig när du drar åt muttern.

  Om du monterar hakgångjärn med trägängade bultar, förborra ett hål med vår hårdträborr 6 mm. Du kommer att märka att det då blir mycket lättare att skruva in den trägängade skruven. Trägängade bultar monteras på ett annat sätt än vagnsbultar, nämligen tvärtom. Du skruvar in den trägängade bulten på samma sida som hakgångjärn. Se till att varje fästhål på hakgångjärn har en trägängad bult eller vagnsbult.

  Hur många gångjärn behöver jag till min trädgårdsdörr?

  För dörrar eller grindar i din trädgård som är lägre än 120 cm rekommenderar Wovar att du använder 2 hakgångjärn med gångjärnstappar. För högre dörrar rekommenderas det att använda 3 gångjärn. Genom att använda 3 gångjärn minskas risken för att din dörr ska skeva betydligt.

  Om det här gångjärnet inte riktigt är vad du letade efter kan du ta en titt på hela vårt sortiment av grind- och staketbeslag här. Titta här till exempel på våra hakgångjärn med förskjutning eller hakgångjärn raka.

  64,99 kr
  51,99 kr exkl. Moms
  Ej tillgänglig
  Betala tryggt, enkelt och säkert
  Efterskottsbetalning med Klarna också möjligt!
  Premiummärket för alla dina skruvar, bultar och annan hårdvara
  Mer prisvärd än de flesta fysiska järnaffärer
  Snabb leverans i hela Europa
  Premiummärket för alla dina skruvar, bultar och annan hårdvara