CURRENT LOCALE sv-se

1
Varukorg
2
Dina uppgifter
3
Bekräftelse
4,7 ur 8000 recensioner
4,7 ur 8000 recensioner
  • LEVERANSER INOM TVÅ TILL FEM ARBETSDAGAR!
  • Beställt före kl. 18:00, skickas idag
  • 100 DAGARS ÖPPET KÖP!
  • BESTÄLL SMIDIGT OCH BETALA TRYGGT, ÄVEN I EFTERSKOTT!
  • GRATIS FRAKT FRÅN 1750:- KR.
29 skáb

Hur monterar man en trallskruv?

Tillbaka till översikten

Allt om montering av trallskruvar. Vilken skruv ska du välja? Här får du tips om hur du skruvar fast brädor med en perfekt finish!

Om du är ute efter att montera ett trädäck är det viktigt att du väljer rätt trallskruvar. För utomhusbruk bör du investera i kvalitetsskruvar för att förhindra att trallen ruttnar över tiden Så snåla inte med skruvförband, det är klokare att investera i kvalitetsskruvar. Installationen av dina brädbrädor spelar stor roll när det gäller livslängden på dina brädbrädor.

Vilka trallskruvar ska jag välja?

Det är viktigt att göra rätt val bland alla de olika typerna av trallskruvar som säljs. Det är bäst att inte snåla på kvaliteten på skruvarna. Ett trädäck är redan en investering och monteringen spelar också en stor roll för trädäckets livslängd.

Vi rekommenderar att du använder trallskruvar av rostfritt stål 410. Dessa skruvar har inga problem med brädor av lövträ eller barrträ. Dessutom har skruvarna ett platt försänkt huvud med fräsribbor i botten, vilket ger en perfekt finish. Dessutom finns skänkelribborna, ovanför skruvgängan, vilket ger maximal hållfasthet.

Välj alltid en 5 mm tjock trallskruv beroende på tjockleken på din trallbräda som bestämmer längden på skruven.  För att avgöra vilka skruvar du behöver är det viktigt att känna till tjockleken på brädan. Multiplicera tjockleken med 2 och avrunda uppåt. Så för en 25 mm tjock bräda väljer du en 5x50 mm trallskruv.

Hur monterar man en trallskruv? 

För släta brädor är det bäst att använda en försänkningsborr med en diameter på 4,0 mm. På så sätt kan du se till att terrassskruvarna sjunker perfektner i träet. Det räcker med 3 sekunders borrning för att sänka skruven perfekt i träet. För hårdträskivor är det tillrådligt att förborra med en 3,5 mm hårdträborr. Detta minskar belastningen och förlänger därmed skruvens livslängd.

Ytterligare fördelar med Wovar trallskruvar! 

En perfekt passande torxbit är nödvändig för att förankra rostfria 410 trallskruvar i rostfritt stål perfekt. Skruvar av 410 rostfritt stål kan oxidera om skruvhuvudet skadas. På Wovar får du all den hjälp du behöver. 

Du får en Torxbit gratis med varje beställning för att förankra skruvarna perfekt. Du får också distansbrickor som hjälper dig att bestämma det rätta avståndet mellan golvbrädorna. För barrträskivor använder du 2 gula distansbrickor, för lövträskivor 1 gul och 1 röd distansbricka.