• Leveranser inom två till fem arbetsdagar!
  • 100 dagar retursrätt!
  • Betala i efterhand på ett tryggt sätt
  • Fraktkostnad EUR 14,95,- Gratis frakt från EUR 99,-
  • Leveranser inom två till fem arbetsdagar!

Era valda filter

Sortera
Materiaal
Aandrijving kop
Dikte
Lengte
Draad
Punt
lager
pris
tills

Belagda montageskruvar för ek och garapa

Letar ni efter diskhuvudskruvar speciellt tillverkade för ek och garapaträ? Dessa belagda diskhuvudskruvar är speciellt tillverkade för hårda träslag som innehåller garvsyror. Diskhuvudet har en diameter på circa 21 mm. Tack vare Torx 40 huvudet skruvar ni skruvarna in i träet. Den bronsfärgade rostfri-coatingen är tack vare sin färg ett fint element i er träkonstruktion. Detta gör dem också mycket lämpliga för bruk i samband med träsorter som innehåller garvsyra, som Röd Ceder, ayosträ, ek och garapaträ. Diskhuvudskruvar är tillverkade i galvaniserad stål. Detta gör diskhuvudskruvarna två gånger starkare än rostfria A2 skruvar. 

Skruvarna med diskhuvud är belagda med flera olika lager, vilket för att skruven har en stärkande förmåga. På så sätt skapas det ett permanent skydd mot korrodering. 

Antal produkter
Sortera på lager
1-7 av 7 produkter
Förstahandsvalet för alla dina skruvar, bultar och järnvaror!
Billigare än järnvaruaffärer
Gratis leverans från EUR 99,-
Förstahandsvalet för alla dina skruvar, bultar och järnvaror!
Wovar Blogg
Alla senaste trender inom bygget!
Läs mer
Företagskonto

Mer och mer byggfirmor, trädgårdsmästare och snickerier upptäcker Wovar!

  1. Extra rabatter för de som behöver extra mycket!
  2. Direkt kontakt med en utbildad specialist
  3. Snabbleveranser möjliga i framtiden!
Företagskonto

Diskhuvudskruvar till ek och garapaträ går att jämföra med rostfria diskhuvudskruvar. Dessa rostar nämligen inte heller. Största skillnaden är skruvens styrka. Basen på den belagda diskhuvudskruven är nämligen härdad stål. Detta är 2 gånger så stark som rostfria skruvar. Tack vare den organiska beläggningen med korrosivitetsklass C4 är diskhuvudskruvarna resistenta mot garvsyra och rost. 

När väljer man belagda diskhuvudskruvar? 

Ni behöver inte vara rädd för att skada beläggningen på skruvarna när ni borrar in dem. Beläggningen har nämligen en självstärkande förmåga. Ni väljer belagda diskhuvudskruvar när ni arbetar med hårda träslag som innehåller garvsyra. Hårda träslag som innehåller garvsyra är ek, garapaträ, kapur, och Röd Ceder. Tack vare det breda diskhuvudet har denna skruv en enorm lastkapacitet och når den mycket djupt. Bygger ni till exempel ett tak med stolpar av ekträ? Använd då våra belagda diskhuvudskruvar! Förutom diskhuvudskruvar som är tillverkade speciellt för hårda träslag med garvsyror, har Wovar också vanliga rostfria skruvar till ek och garapaträ. 

Förborra och galvanisera belagda diskhuvudskruvar

På grund av skruvens bas är tillverkad i härdad stål, är risken på att skruven bryter så gott som noll. Däremot rekommenderar vi att alltid förborra. För diskhuvudskruvar med tjocklek 8.0 mm använder ni en hårdträborr eller spiralborr med 6.0 mm tjocklek. Beroende på längden på skruven väljer ni rätt längd på träborren. Se till att diskhuvudskruven blir förborrad för minst 70 %. På så sätt ser ni till att skruvarna inte bryter av och att de går in i träet helt raka. Vill ni att diskhuvudet sjunker in i träet helt? Borra då in huvudet 4 mm djupt med en centrumborr 22 mm. 


Beställa diskhuvudskruvar för ek och Garapa

Beställ belagda diskhuvudskruvar för ek och Garapa mot lägsta pris hos Wovar. Wovar levererar belagda diskhuvudskruvar blixtsnabbt ur sitt egna lager. Företag inom byggbranschen och trädgårdsmästare utnyttjar extra fördelar som rabatter med ett affärskonto.