CURRENT LOCALE sv-se

1
Varukorg
2
Dina uppgifter
3
Bekräftelse
4,7 ur 8000 recensioner
4,7 ur 8000 recensioner
 • LEVERANSER INOM TVÅ TILL FEM ARBETSDAGAR!
 • BESTÄLLER DU INFÖR 21:30? DÅ SKICKAR VI SAMMA DAG!
 • 100 DAGARS ÖPPET KÖP!
 • BESTÄLL SMIDIGT OCH BETALA TRYGGT, ÄVEN I EFTERSKOTT!
 • GRATIS FRAKT FRÅN 1750:- KR.
TrädgårdGå hem

Filter

Eldskålar och eldkorgar

2 Antal produkter

Eldskålar och eldkorgar

Letar du efter eldskålar? Eldskålar finns i alla möjliga former och modeller. Ett roligt sätt att föra in elden i trädgården för ett extra lass av mysighet under sommarkvällarna. På så sätt tillför du något speciellt till trädgården. Vi har för närvarande en eldskål i cortenstål i vårt sortiment. Just det här materialet är stenhårt, hållbart och det har ett rustikt utseende när det börjar rosta.

Sätt en varm och mysig ton till vilken utomhusplats som helst med en kvalitativ eldskål från Wovar. Vi erbjuder eldskålar i olika material, enkel montering, volymrabatter och företagsrabatter. Köp nu till det bästa priset. Att beställa från Wovar är enkelt! Inom några få klick är beställningen klar. Har du ett eget hantverksföretag eller är du trädgårdsmästare? Med ett företagskonto kan du bland annat dra nytta av en fast företagsrabatt. 

Köp Eldskålar

Den polygonala eldskålen i cortenstål 60 cm har en elegant och modern design och är tillverkad av högkvalitativt cortenstål. Ett vackert tillägg för alla typer av trädgårdar och ett speciellt sätt att skapa eld och atmosfär. En eldskål fungerar därför utmärkt som en uteplatseld och kan liksom en uteplatseld användas med ved eller kol i trädgården. Nu hos Wovar med fri frakt! Lätt att montera efter leverans.
Eldskål i cortenstål

Den eldskål vi säljer på Wovar är tillverkad av cortenstål. Ett elegant och enormt starkt material som är mättat med järn, till vilket koppar, kisel, fosfor, nickel och krom har tillsatts. Det har fått sitt namn från två unika egenskaper. COR står för korrosionsbeständig och TEN för draghållfasthet. Materialet är praktiskt taget oförstörbart, vilket är anledningen till att alla typer av vackra och hållbara utomhusprodukter tillverkas av det. Till exempel planteringslådor, kantstenar, trädringar och rabatter.
Brandskål rost

Tillsammans kan dessa produkter ge din trädgård ett vackert rustikt utseende. När cortenstål rostar med tiden smälter färgen väldigt fint in i alla typer av miljöer. Detta tar naturligtvis ungefär sex månader till ett år. Det finns dock sätt att få cortenstål att rosta snabbare.

Att få eldskålen i cortenstål att rosta snabbare

Din eldskål i cortenstål är ännu inte helt rostig när den anländer. Oxidationsprocessen, som gör att cortenstålet når sin fulla potential, tar cirka 6 till 12 månader.

Lyckligtvis behöver du inte vänta 6 till 12 månader, eftersom rostprocessen också kan påskyndas. För att göra det kan du titta på den stegvisa planen nedan och på videon. För en detaljerad förklaring hänvisar vi till vår blogg hur man får cortenstål att rosta snabbare.

 1. Cortenstål är färdigbehandlat med ett vaxskikt. Det första steget är att ta bort detta lager. För detta kan du använda avfettningsmedel och trasa.
 2. När du har tagit bort vaxskiktet är det dags att göra vår hemgjorda rostaccelerator.
 3. Fyll hinken med 10 liter varmt vatten och tillsätt 3 matskedar salt eller ättika i den.
 4. Rör om blandningen väl och fyll din växtspruta med den.
 5. Applicera blandningen gradvis och generöst på din Cortenstålprodukt.
 6. Upprepa appliceringen av denna blandning dagligen och redan efter 6 dagar kommer du att märka en märkbar skillnad.
 7. För att uppnå en helt rostig produkt måste du applicera denna behandling dagligen i cirka 6 veckor.
 8. Läs mer om det på vårt blogg

Eldskål med vedförvaring

När du köper en eldskål ska du se till att förvaringen av ved är i ordning. Om detta inte är ordentligt ordnat och fukt kan komma in i din ved kan mögel utvecklas. Detta är skadligt för kvaliteten och brännbarheten hos din ved. Vill du veta mer om hur du förvarar din ved? Kolla då in vår blogg om vedförvaring. Där förklaras hur du förvarar din ved på ett säkert och torrt sätt.

Beställa eldskålar

Beställ eldskålar av cortenstål till bästa pris hos Wovar. Passa på att dra nytta av vår volymrabatt vid beställning av 20 stycken! Byggföretag och trädgårdsmästare kan dra fördel av företagsrabatter med ett företagskonto