• Leveranser inom två till fem arbetsdagar!
  • 100 dagars öppet köp!
  • Beställ smidigt och betala tryggt!
  • Gratis frakt från 1650:- kr.
  • Leveranser inom två till fem arbetsdagar!

Cortenstål Trädgårdskant 24 x 106 cm Flexibel - Styckpris

17,99 kr
14,87 kr excl. moms
styckpris
Tillräckligt med lager.
Beställd idag före 21:30, leverans hemma inom 2-5 arbetsdagar

Se våra kvantitetsrabatter nedan:

Antal
Pris (inkl. moms)
Rabbatt
20
329,80 kr
8.33%
 
* Priserna är inklusive moms.

Varför välja Cortenstål Trädgårdskant 24 x 106 cm Flexibel - Styckpris?

  • Enkelt att montera
  • Mycket vacker antikt brun färg
  • 24 cm hög!

Produktegenskaper

Tillverkare
Wovar
Artikelnummer
7141268977246
Barkod
8720365540202
Egenskap 1
Högkvalitativ cortenstål
Egenskap 2
enkelt att montera
Egenskap 3
Flexibel och enkel att böja
Material
Cortenstål
Dimensioner
24 x 106 cm
Prisenhet
Styckpris
Tjocklek
1.5 mm
Längd
106 cm
Färg
Rostig färg
Mycket använt till
Kanter i gräs och grus
Mycket använt till
Bygga rabatter.
Mycket använt till
Kanta av gräs, grus och rabatter
Höjd
24 cm

Cortenstål Trädgårdskant 24 x 106 cm Flexibel - Styckpris

Letar ni efter en stark gräns i er trädgård för en rabatt, stig eller gräsmatta? Med denna flexibla cortenstål Trädgårdskant 24x106 cm skapar ni ett mycket modernt utseende i er trädgård. Genom att kanterna är flexibla, kan ni använda dessa på till exempel en slingrande stig. Sista tiden ser vi mer och mer trädgårdskanter i stål på en gräsmatta. Genom kanten i gräset behåller ni alltid en stark gräns i gräset och behöver ni inte underhålla den själv.

Pinnarna är 8 cm höga. Själva trädgårdskanten är också 8 cm hög. Detta gör hela trädgårdskanten totalt 16 cm hög. En cortenstål trädgårdskant ger inte bara ett modernt utseende, men det skyddar också mot sniglar. Genom att cortenstål innehåller ett litet percentage koppar, gillar sniglar inte att komma nära dem.

Trädgårdskanterna är 106 cm lång, 24 cm hög totalt och 1.5 mm tjock. Den effektiva längden är 116 cm, och fliken för att fästa den ena kanten i den andra är 6 cm. Detta är en mycket vanlig och förekommande storlek. Genom den populära höjden av 240 mm passar denna kant mycket fint i kombination med grus för att skapa en stig i er trädgård. Pinnarna är 8 cm och kanten själv är också 8 cm. 

Låta cortenstål rosta snabbare

Det finns en möjlighet att cortenstålet inte har rostat helt än när det kommer till er. Det kan ta upp till 6 veckor innan korroderingsprocessen blir färdigt. För att låda kanterna rosta snabbare, kan ni använda nedanstående tips:

-avfetta stålet med rengöringsmedel, så att ni tar bort vaxlagret på stålet.

-Häll tre stora matskedar med salt i 10 liter varmt vatten

-Häll mixen över stålet med en vattenkanna. 

-Cortenstålet får en mycket vacker orange färg inom några dagar. Istället för salt kan ni också använda syra. Till exempel vinäger.

 

Att placera trädgårdskanter av stål

Hur placerar jag till exempel trädgårdskanter av cortenstål? Här nere har vi visat i 5 enkla steg hur ni enkelt kan placera trädgårdskanter i eran trädgård. 

Steg 1. Bestäm var ni kommer att använda trädgårdskanterna och räkna ut antalet meter ni kommer att behöva. Tips: ni kan också skapa raka hörn genom att använda till exempel en sten eller träbit när ni böjer rabattkanten. (Se också bruksanvisningen som bild hos varje produkt) 

Steg 2. Gräv ett spår i marken där ni skulle vilja placera trädgårdskanten av cortenstål. Ni kan själv bestämma spårets djup, men vi rekommenderar ett djup på 130 mm för ett vackert slutresultat. 

Steg 3. Placera trädgårdskanterna i spåret och skjuv ihop dem. Fäst trädgårdskanterna i varandra genom att böja på fliken. 

Steg 4. Slå fast stiften i marken med en gummihammare. Använd ett vattenpass för att få trädgårdskanterna helt raka. Med pinnar av hårt träslag i tjocklek 6x6 cm kan ni göra högre rabattkanter ännu stadigare. 

Om ni vill kan ni korta ner trädgårdskanterna med en vinkelslip. 

Steg 5. Fyll på spåret med grus eller jord. Detta är beroende på vad ni använder trädgårdskanterna till. 

Visste ni att trädgårdskant också kallas för kantstål? Förutom att man bygger högre kanter med dem kan man också tillverka mycket vackra blomlådor av dem! 

Beställa trädgårdskant. 

Beställ trädgårdskant av cortenstål, galvaniserat stål eller till och med i svart för lägsta priset hos Wovar. Tack vare de smidiga monteringsdelar är det superenkelt att sätta ihop trädgårdskanterna från Wovar. Ta fördel av vår stora volymrabatt vid en beställning av 20 stycken! Byggföretag och trädgårdsmästare får fördelar som rabatt med ett företagskonto. 

 

 

                 

Produktomdömen

* Obligatoriskt fält

Inga omdömen

Vanliga frågor

Ställ din fråga om denna produkt här

Ställ din fråga om denna produkt här

Förstahandsvalet för alla dina skruvar, bultar och järnvaror!
Billigare än byggaffärer
Gratis leverans från 1650:- kr.
Förstahandsvalet för alla dina skruvar, bultar och järnvaror!