CURRENT LOCALE sv-se

1
Varukorg
2
Dina uppgifter
3
Bekräftelse
4,7 ur 8000 recensioner
4,7 ur 8000 recensioner
  • LEVERANSER INOM TVÅ TILL FEM ARBETSDAGAR!
  • Beställt före kl. 18:00, skickas idag
  • 100 DAGARS ÖPPET KÖP!
  • BESTÄLL SMIDIGT OCH BETALA TRYGGT, ÄVEN I EFTERSKOTT!
  • GRATIS FRAKT FRÅN 1750:- KR.
01 borg

Vedförråd - Förvara din ved på ett säkert sätt!

Tillbaka till översikten

Det finns inget bättre än att sitta vid en varm sprakande öppen spis med katten i knät, njutande av värmen efter en lång dag av vedhuggning och över en god drink, eller att sitta vid eldstaden under långa ljuvliga sommarkvällar Det är dock vikitigt att man förvarar sin ved på ett bra sätt. Ska man göra det inom- eller utomhus? Vi hos Wovar ger några bra tips som är som är nödvändiga när det gäller lagring av ved.

Vedförråd inom- eller utomhus?

Om höga fuktnivåer tillåts komma in i vedförvaringen kan det utvecklas mögel. Det försämrar också vedens kvalitet och brännbarhet. Man skulle kunna tro att garaget eller skjulet är det perfekta alternativet för att förvara träet, eftersom det är välisolerat och torrt där. Men det bästa alternativet är nog att bygga sitt vedförråd utomhus. På så sätt kan vinden och den friska luften se till att veden förblir torr.

Förvara ved torrt

Man skulle nästan kunna tro: utomhus? Där finns ju regn, snö, hagel och andra typer av oväder. Och då har man rätt såklart. Därför är det alltså viktigt att skydda vedförråden mot alla elementer de har att trotsa. Ett tak och en presenning ovanpå veden ser till att din ved förblir utom räckhål av oväder. Wovar säljer presenningar i många skilda färger och olika storlekar.

Ingen kontakt med marken

Det är viktigt att veden i vedboden inte kommer i kontakt med marken. Om din ved har kontakt med marken är det nämligen stor chans att fukt fortfarande tränger in i veden.

Stapla ved

Vi rekommenderar att du inte staplar din ved djupare än två block. Så du staplar huvudsakligen på bredden. Detta beror på att vinden lätt kan blåsa genom vedhögen. På så sätt håller du din ved torr, den håller längre och brinner därför mycket bättre.

Wovar har mycket bra alternativ när det gäller förvaring av trä. Med Wovars robusta vedställ i stål kan du förvara din ved enkelt.