CURRENT LOCALE sv-se

1
Varukorg
2
Dina uppgifter
3
Bekräftelse
4,7 ur 8000 recensioner
4,7 ur 8000 recensioner
  • LEVERANSER INOM TVÅ TILL FEM ARBETSDAGAR!
  • Beställt före kl. 18:00, skickas idag
  • 100 DAGARS ÖPPET KÖP!
  • BESTÄLL SMIDIGT OCH BETALA TRYGGT, ÄVEN I EFTERSKOTT!
  • GRATIS FRAKT FRÅN 1750:- KR.
30 skáb

Hur tar man bort en trasig skruv?

Tillbaka till översikten

Har du någonsin haft problem med en trasig skruv? Då vet du säkert hur irriterande det kan vara. Alla hantverkare upplever det från tid till annan. Att laga något fungerar inte längre eller att lossa något blir omöjligt. Om du använder skruvar av sämre kvalitet eller för mycket kraft kan detta hända. Som tur är finns det många sätt att ta bort trasiga skruvar på ett rent sätt. Låt oss hjälpa dig att hitta rätt lösning. Det finns olika sätt att ta bort en trasig skruv: 

Utborrning

För att ta bort en skruv är borrning det mest effektiva men också aggressiva alternativet. Den här metoden fungerar för alla skruvar, men innebär också vissa risker. Var försiktig när du borrar ut så att du inte skadar materialet som skruven sitter i. Du behöver en stabil arm och en metallborr som är minst lika tjock som skruven. Metallborrar kan du köpa hos Wovar! Börja med ett hål som ligger exakt i mitten av skruven. Om materialet runt skruven också är borrat kan du använda knådbart trä eller kitt för att reparera det. Låt spacklet härda helt innan du fortsätter med ytan.

Resår som ett verktyg

Om du stöter på en trasig skruv kan lösningen vara mycket enkel: en bit resår! Klipp en bit av en bred gummiband och lägg den över skruven. Ta sedan en skruvmejsel eller elektrisk skruvmejsel och tryck den extra hårt mot resåren (och därmed mot skruven). Se till att du vänder försiktigt. Med en sladdlös skruvmejsel på full hastighet får du inget grepp om ytan. Så försök att vrida långsamt med en enkel skruvmejsel och du kommer att se att skruven är ute på nolltid!

Hammer

Med hjälp av en skruvmejsel och en hammare kan du enkelt lossa den avbrutna skruven. Placera skruvmejseln stadigt mot skruven och slå några gånger med hammaren. Om det här alternativet fungerar kommer du att se att skruvmejseln har slagit en bit in i skruven och skapat ett nytt slags skruvhuvud. Tryck hårt på skruven och vrid ut den ur ytan. Använd en stadig skruvmejsel för att göra detta. Om du inte kan använda tillräcklig kraft kan du också använda en tång eller en skiftnyckel. Använd skiftnyckeln för att vrida skruvmejseln. Om skruven har brutits av, men det fortfarande sticker ut en bit, kan du också använda hammarens klo eller en tång.