• Leveranser inom två till fem arbetsdagar!
  • 100 dagars öppet köp!
  • Beställ smidigt och betala tryggt!
  • Gratis frakt från 1650:- kr.
  • Leveranser inom två till fem arbetsdagar!

Dina valda filter

Sortera
Material
Tjocklek
Färg
Lagerstatus
Pris
tills

Distansplattor

Vill ni på ett enkelt sett ha samma sömmar mellan dina träplattor? Med Wovars distansplattor ser ni till att ni får ett jämnt avstånd mellan era trallbrädor. Att hålla det rätta avståndet mellan trallbrädorna är väldigt viktigt vid bygget av en altan. Trallbrädor rör nämligen på sig. Om ni inte upprätthåller rätt avstån mellan trallbrädor kan det få stora konsekvenser. Till exempel vargar trallbrädor, studsar upp eller till och med går sönder. Effekten av trä skiljer sig åt per trädslag, så det finns inte ett rätt avstånd för alla träplattor. Barrved behöver till exempel ett större avstån än lövved. För en solid finish på ditt projekt kolla på våra trallskruvar. 

Genom att hålla rätt avstånd med våra distanser kan ni undvika sådana problem. Wovar levererar distansplattor i 5 olika tjocklekar, i storlekarna 1, 2, 3, 4, 5 mm tjockt. Ni beställer distansplattorna enkelt med våra trallskruvar.

Distansplattorna från Wovar finns i 5 olika färger och tjocklekar. Varje tjocklek tillhör en annan färg. Tjocklekarna är som följande:

* Blå 1 mm tjock

* Svart 2 mm tjock

* Röd 3 mm tjock

* Vit 4 mm tjock

* Gul 5 mm tjock

2 produkter
Sortera på lagerstatus
1-2 av 2 produkter
Wovar Blogg
Alla senaste trender inom bygget!
Läs mer
Företagskonto

Mer och mer byggfirmor, trädgårdsmästare och snickerier upptäcker Wovar!

  1. Extra rabatter för de som behöver extra mycket!
  2. Direkt kontakt med en utbildad specialist
  3. Ett brett utbud av professionella produkter
Företagskonto

 

Rätt mellanrum mellan era trallplankor.

Genom att kombinera olika distansplattor kan ni komma till er önskade distans mellan era trallplankor. Vid furuträ rekommenderar vi till exempel 2 gula distansplattor så att mellanrummet är minst 10 mm. Vid hårda träslag räcker det med 8 mm mellanrum och då kan ni kombinera en gul distansplatta med en röd. Här nere har vi visat vilka mellanrum ni kan använda med olika populära träslag.

*Rhombus trädgårdsväggar, minst 5 mm

*Tryckimpregnerad lärkträ minst 10 mm

*Bankirai minst 8 mm

*Ipé och padouk 6 mm

*Garapa och Kapur 10 mm

Tips: Om ni behöver fler distansplattor för att behålla rätt mellanrum kan ni använda en liten bit tejp för att fästa ihop plattorna. Se till att ni alltid har 2 sets av distansplattor. Så kan ni fästa en distansplatta på båda sidor av plankan vilket gör det mycket snabbare att lägga trall.

Tips när ni bygger er veranda: Beställ också rotduk så att ni förebygger tillväxten av ogräs. 

Beställa distansplattor för trallplankor

Beställ distansplattor från Wovar för att bygga er drömveranda. Glöm inte våra högkvalitativa trallskruvar Rostfritt 410 och försänkare. Beställ dessa också. Byggfirmor, snickerier och trädgårdsmästare får extra fördelar med ett företagskonto.Tänk då på rabatter, en fast kontaktperson och en tydlig orderhistoria. 

Vill ni förutom en verandra också bygga ett tak till er veranda? Glöm då inte att också beställa våra montageskruvar.