• Leveranser inom två till fem arbetsdagar!
  • 100 dagar retursrätt!
  • Betala i efterhand på ett tryggt sätt
  • Fraktkostnad EUR 14,95,- Gratis frakt från EUR 99,-
  • Leveranser inom två till fem arbetsdagar!

Era valda filter

Sortera
lager
pris
tills

Stolpskor

Letar ni efter en stolpskor för att montera era träpålar på? Wovar levererar stolpskor i två olika typer: Stolpskor med ett stift och stolpskor utan stift. Vid användning av stolpskor med stift borrar ni först ett extra hål i mitten av stolpen, vilket ger extra styrka. Alla stolpskor har en en fyrkantig plats form av 11 x 11 cm, vilket gör så att det är tillgängliga för olika stolp tjocklekar. På detta sätt kan ni enkelt sätta 12 x 12, 14 x 14, 15 x 15 cm pålar i betong. Stolphållare med betongankare är justerbara, vilket innebär att stolparna fortfarande är justerbara i höjd efter placering i betong. 
Stolpskorna med en plattform är lätta att montera, ni sätter nämligen in dom i ett håll med snabb betong. Det är väldigt viktigt att ni vet vilken fundering ni ska ha. Detta förtjänar därför rätt uppmärksamhet för varje situation. 
Letar ni efter andra sorters stolphållare? Kolla då in våra pelarfötter, stolphållare med spets, stolphållare platt och våra H och U ankare.

Antal produkter
Sortera på lager
1-0 av 0 produkter
Wovar Blogg
Alla senaste trender inom bygget!
Läs mer
Företagskonto

Mer och mer byggfirmor, trädgårdsmästare och snickerier upptäcker Wovar!

  1. Extra rabatter för de som behöver extra mycket!
  2. Direkt kontakt med en utbildad specialist
  3. Snabbleveranser möjliga i framtiden!
Företagskonto

 

Stolpskor kan användas för att montera stolpar och pelare. Förutom det kan ni med stolpskor göra att era stolpar står mycket raka, även om marken inte är det. 

Stolpskor med och utan spets

Wovar levererar stolpskor med och utan extra penna. För mer stadighet rekommenderar vi att köpa skon med en spets. Vid monteringen ska stolpen borras först, så att spets passar in i stolpen. Skruvar då fast stolpen med hjälp av 4 monteringshål. Vid versionen utan spets kan ni skruva fast stolpen med de 4 skruvhålen.

Skruvhålen är 9.5 mm bred, så monteringen är enkel med våra 8 mm tjocka franska träskruvar eller 8 mm montageskruvar. Vi rekommenderar att använda förzinkade versioner av dessa.

Båda typer av ankare har en 11x11 cm platå, som ni kan fästa olika stolpar på. t.ex 12x12, 14x14 och 15x15 cm tjocka stolpar i betong, och alla storlekar emellan dem. Ankaret med extra spets ger extra stadighet i stolpen. Pennan längst upp på stolpen är 10 cm lång och 2.5 cm tjock och hamnar mitt i stolpen. Borra ett 2.5 cm tjockt hål.

Placera stolpkor

Ni placerar stolpskon enkelt direkt i hålet som är fylld med snabbetong. Betongen gör att ankaret sitt fast efter 15 minuter. Kom ihåg att stolpen kan belastas efter 2 timmar. Därför att ankaret är förskjutbar, kan ni förskjuta stolpens höjd efter att ni placerar betongen och har ni allid en stadig konstruktion.

Det är viktigt att se vilken typ av fundering ni behöver per varje arbete, med tanke på maximala belastningen. Det förtjänar rätt uppmärksamhet i varje situation. Med en bra fundering förebygger ni att marken sjunker bort.

Förskjutbar stolpsko med extra penna. Beställ online!

Köp ni er förskjutbara stolpsko med eller utan extra spets på 40 cm enkelt och billigt hos Wovar. Använd vår attraktiva volymrabatt vid köp av 10 eller 20 styck. Byggfirmor och snickerier får extra förmåner med ett affärskonto.