• Leveranser inom två till fem arbetsdagar!
  • 100 dagars öppet köp!
  • Beställ smidigt och betala tryggt!
  • Gratis frakt från 1650:- kr.
  • Leveranser inom två till fem arbetsdagar!

Hakgångjärn – olika typer och råd

När det handlar om att skapa den perfekta inramningen för din trädgårdsdörr eller grind, är valet av hakgångjärn en avgörande faktor. Hos Wovar förstår vi vikten av att kombinera funktionalitet med estetik. Därför erbjuder vi ett mångsidigt utbud av moderna och rustika hakgångjärn och gångjärnstappar, i olika storlekar och stilar, för att passa just dina behov.

Materialval: Långvarig kvalitet

Våra hakgångjärn är tillgängliga i tre olika material: galvaniserat stål, rostfritt stål och svart. Varje material har sina egna fördelar och det är viktigt att välja det som bäst passar ditt projekt.

  • Galvaniserat Stål: Dessa gångjärn är perfekta för utomhusbruk då de är motståndskraftiga mot korrosion och rost. Det galvaniserade skiktet av zink ger extra skydd, och dessutom är de ett prisvärt alternativ.

  • Rostfritt Stål: För den ultimata hållbarheten är rostfria hakgångjärn det perfekta valet. De står emot korrosion och rost även utan ytbeläggning. Även om de är något dyrare, är de en långsiktig investering i din trädgård.

  • Svart: Om du vill ge din trädgårdsdörr eller grind en modern touch är svarta grindgångjärn ett utmärkt alternativ. De är tillverkade av stål som målats svart med högkvalitativ pulverlackering.

Välj Rätt Stil för Ditt Projekt

Vi förstår att varje projekt är unikt, och därför erbjuder vi tre olika typer av hakgångjärn för trädgårdsdörrar och grindar: raka, förskjutna och böjda.

  • Raka Hakgångjärn: Dessa är enkla att installera och passar perfekt för de flesta trädgårdsdörrar och grindar. De tillåter en liten överhängning utanför dörrkarmen, vilket underlättar öppning och stängning.

  • Hakgångjärn med Förskjutning: För en elegant och exakt passform är dessa det perfekta valet. De gör att din dörr eller grind faller inåt och sitter tätt mot dörrkarmen, vilket ger en stilren look.

  • Böjda Hakgångjärn: Om du vill undvika att vinden blåser igenom din dörr eller grind är dessa ett bra alternativ. De är något mer avancerade att installera, men de ger en robust lösning.

Vårt Åtagande

Oavsett vilket material eller stil du väljer, kan du lita på att våra hakgångjärn är tillverkade av högkvalitativt stål för lång hållbarhet. Varje gångjärn levereras med en enkel monteringssats, och vårt kunniga kundtjänstteam finns alltid till hands för att svara på dina frågor och ge råd.

Skapa den perfekta ramen för din trädgårdsdörr eller grind med vårt omfattande sortiment av hakgångjärn och gångjärnstappar. Besök vår hemsida eller kontakta oss för att ta nästa steg mot en funktionell och stilfull trädgårdslösning.

Montering av hakgångjärn

Hakgångjärn har vanligtvis först ett fyrkantigt hål och sedan några runda hål. Detta gör det mycket lämpliga att montera med skruvar som vagnsbultar eller franska träskruvar. Placera alltid en vagnsbult i det fyrkantiga hålet. Den passar fint i hakgångjärnet. Det s.k. upphängningsögat för stolpen (kallat gångjärnstapp) rekommenderar vi att montera med 6 skruvar på 4x50 mm. För tallvirke behövs ingen förborrning, men för hårdträ krävs det.

Så här monterar du hakgångjärn

Montering av hakgångjärn är relativt enkelt. Varje hakgångjärn har ett eller flera monteringshål. För att fästa hakgångjärn används antingen M8-vagnsbultar eller trägängade bultar.

M8-vagnsbultar har en fyrkantig sektion under det halvcirkelformade huvudet. Den fyrkantiga sektionen passar perfekt i det fyrkantiga monteringshålet på hakgångjärnen för D16-plåttummar. Franska träskruvar måste förborras med en 6 mm hårdträborr.

Hakgångjärn för luckor och skåpdörrar

Wovar erbjuder också hakgångjärn för luckor och skåpdörrar. Dessa hakgångjärn är smalare och passar för gångjärnstappar och -pinnor med en diameter på 10 mm.

Ledgångjärn

Ledgångjärn är ett annat alternativ för trädgårdsdörrar och grindar. Ledgångjärn består av en helhet och kräver inte att du beställer gångjärnstappar separat. Ledgångjärn är ett bra val för lätta dörrar och grindar.

Beställ matchande gångjärnstappar, vagnsbultar, skruvar och trägängade bultar

Beställ matchande gångjärnstappar, vinkelskruvar, vagnsbultar, skruvar och gängade bultar tillsammans med dina hakgångjärn. Wovar erbjuder ett brett sortiment av tillbehör för att hjälpa dig att montera dina hakgångjärn.

Om du föredrar hakgångjärn med förskjutning eller hakgångjärn med böj, kolla in hela vårt sortiment av hängslen och hakgångjärn samt gångjänspinnar här. Kolla även vårt utbud av skjutreglar och grindfästen här. Fortfarande inte riktigt vad du letar efter; kolla då vårt grind- och staketbeslag. Använd våra högkvalitativa stolpfötter för att installera ditt staket eller trädgårdsgrind.

För mer information om vårt sortiment av hakgångjärn, är du alltid vällkomen att kontakta vår kundtjänst.